Inget svinn, bara bra mat

Zero waste har varit en grundläggande idé för oss sen start. De råvaror vi får levererat vill vi behandla med omtanke. Allt baserat på vår filosofi om äkta mathantverk och med råvaran i skarpaste fokus. För oss är det viktigt att hela råvaran används, på ett okomplicerat och opretentiöst sätt. En blomkålsrot kan se trist och trådig ut, men tillsammans med kikärtor kan roten bidra till en ordentligt saftig falafel. Likaså skalet från moroten eller blasten från rädisan. Istället för att hamna i komposten kan de bli goda komponenter i purén eller salladen. Att ta tillvara på hela råvaran är inte bara bra för miljön, det ökar kreativiteten och får oss att testa och uppleva nya smaker

Mat från alla årstider

Den krispiga vårsparrisen och sommarens första färskpotatis. Höstens saftiga äpple och vinterns grönaste grönkål. På Östgöta Kök Linköping vill vi ge dig de bästa råvarorna, från säsong till säsong. Genom att ta tillvara på de fyra årstidernas delikatesser skapas klassiska efterlängtade rätter, men också nya tappningar på en klassisk råvara. Vi vill visa omtanke gentemot de råvaror som finns, oavsett om det är en jordig potatis eller en syrlig rabarber. Vi vill skapa smakrika och spännande menyer som förändras likt färgen på löven. Menyer du får uppleva, sakna och längta efter.

Där växtbaserade­ rätter får ta plats

Vi vill servera god mat med ett äkta mathantverk bakom sig. Råvaran, oavsett vilken, står i största fokus och spelar alltid huvudrollen. Grönt och växtbaserat tar därmed stor plats på Östgöta Kök Linköping. Genom att sätta de vegetariska alternativen högst upp på vår meny skapar vi en tillgänglig huvudrätt, inte ett alternativ. Det ska vara enkelt att välja vegetariskt. Smaken och kvaliteten ska vara hög, utan att vara komplicerad.